Internationale Kinderrechtendag

Vandaag, 20 november, is het de Internationale Kinderrechtendag (Universal Children’s Day)! Op deze dag in 1989 namen de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan. Hierin staat onder andere, in artikel 7, dat kinderen recht hebben om hun ouders te kennen.

Logisch, zou je denken – maar als je het kind bent van een (anonieme) spermadonor, wordt dat recht opeens niet meer zo serieus genomen. Bij Stichting Donorkind werken we er hard aan om dit recht ook voor donorkinderen te laten gelden.

Zo zijn er dankzij onze input kritische Kamervragen gesteld over de Wet Donorgegevens (Wdkb). Er ligt een voorstel voor een wetswijziging klaar, en hoewel we al heel blij zijn met wat er ligt, is er nog veel ruimte voor verbetering. We hopen dat deze kritische vragen ervoor zorgen dat de rechten van donorkinderen beter gewaarborgd worden. Het duurt allemaal lang, want we wachten al sinds juni op antwoord, maar we geven niet op!

Alles wat Stichting Donorkind doet, doen we vrijwillig. Wil je ons steunen? Daar zouden we je enorm dankbaar voor zijn! Geld doneren kan hier.