Eerste gespreksgroep voor ouders van kinderen van een massadonor

Op 7 september j.l heeft Stichting Donorkind de eerste gespreksgroep georganiseerd voor ouders van kinderen van een massadonor. In een kleine groep gingen ouders in gesprek over hun ervaring, vragen en zorgen.

“Je weet natuurlijk dat je niet de enige bent. Als je elkaar in de ogen kijkt dan voel je ook echt dat je niet alleen bent en dit niet alleen hoeft te dragen.”

Ervaringsdeskundige hulpverleners van Stichting Donorkind begeleiden het gesprek, zorgen voor een veilige sfeer en kunnen met hun kennis en ervaring over hoe het gaat met oudere donorkinderen de ervaring van ouders in perspectief plaatsen.

“Het helpt enorm met anderen te praten die dit al langer weten en met mensen die ervaring hebben hoe het gaat met donorkinderen, er ontstaat een pad wat je samen met je kind kan bewandelen.”

Hoewel het organiseren van de gespreksgroepen een stevige investering vraagt van onze vrijwilligers en organisatie kijken we terug op een mooie leerzame dag waar we er zeker meer van zullen gaan organiseren.

Dus ben je ouder van een kind van een massadonor die in de media is geweest of ben je ouder van een kind van een “Deense” donor, die per definitie massadonor zijn, hou onze site in de gaten voor datums van volgende bijeenkomsten.