Dagboek Kid of E19

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Joëlle is donorkind en bijna 16 jaar. Zij beschrijft geregeld hoe een tiener op zoek gaat naar haar donor, met dossierkenmerk E19.

Hallo,
Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Joëlle, dus en ik ben opgeroeid met 2 moeders en een zusje. Met de hulp van B(ekend)-donor ‘E19’ van het AMC ben ik in 2000 ter wereld gekomen. Drie jaar later kwam er een zusje bij omdat mijn moeders niet wilde dat ik alleen bleef. Sinds mijn 9e jaar ben ik geïnteresseerd in mijn donor en mijn roots. Op mijn 10e heb ik van mijn eigen verjaardagsgeld met een klein beetje hulp van mijn moeder een laptop gekocht. Daarna ben ik gaan googelen op Donorkind. Al snel kwam ik terecht op de pagina over de rechten van mijzelf als donorkind.

Ik mocht een donorpaspoort ontvangen als ik 12 jaar was en ik moet 16 jaar zijn om mijn donor te ontmoeten. Na veel geregel in het AMC en het verzoek van één van mij moeders om hun verpleegkundige van toen gesproken te hebben, mocht ik op mijn 13e mijn donorpaspoort ontvangen.
Sinds dit jaar weet ik ook dat er 19 zwangerschappen via mijn donor bekend zijn (zonder de afloop te weten), waarvan mijn zusje en ik er dus 2 zijn. Ik heb misschien meer dan 17 halfbroers en -zussen rondlopen die niet weten van mijn bestaan…. Gedachten spoken door mijn hoofd dat mijn donor ook bij andere klinieken heeft gedoneerd. Nog meer halfbroers en zussen …

Nu word ik 16 en mag ik een aanvraag indienen om mijn donor te ontmoeten. De volgende keer vertel ik over de volgende stappen. Willen jullie mij volgen? Dat kan via mijn Facebookpagina Missing Side – kid of E19.
missing-side

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]