Derk Eimers stopt na 8 jaar medewerking

Met ingang van 1 februari heeft Derk Eimers het grootste deel van zijn taken voor Stichting Donorkind neergelegd. Voorlopig blijft hij de Nieuwsbrief nog wel doen. Eimers (donor) is sinds 2008 betrokken bij de stichting. Vanaf dat moment heeft hij de communicatie vormgegeven. Samen met zijn zakenpartner heeft hij de huisstijl en diverse media ontworpen.

Tijdens de woelige jaren 2010 – 2012 heeft Derk zich vooral ingezet om de stichting overeind te houden. Eerst als bemiddelaar voorafgaand aan de rechtszaak tussen de destijds twee stichtingen. Vervolgens organiseerde hij ‘impulsmeetings’ om alle individuele betrokkenen en initiatieven te bundelen en hiermee nieuw elan te realiseren.
Vanaf het moment dat het ‘nieuwe’ bestuur met Ties, Lex en Rosa startte, ondersteunde hij hen als adviseur en coördineerde Derk de Communicatie Commissie.

Een combinatie van redenen (drukte privé en werk; veelomvattende en veelvragende ontwikkelingen bij de stichting en ruimte willen geven aan nieuwe frisse medewerkers en ideeën) hebben de beslissing om toch al eens te gaan stoppen bespoedigd.
(Op de foto tijdens de eerste impulsmeeting in 2011: vlnr Hans van Hooff (Fiom), Beryl Dreijer (ex-bestuurslid), Derk Eimers, Jelte Sondij en Ties van der Meer)

Ties van der Meer: “Derk heeft zich afgelopen 9 jaar als geen ander ingezet voor de stichting en donorkinderen. Als deskundig communicatiespecialist heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de stichting en gezorgd voor een enorme groei van het bereik. Immer bereid om nog tot laat overleg te voeren en zaken af te maken. We zijn als stichting blij dat hij wel betrokken blijft maar een stap terug doet zodat hij meer tijd en energie over heeft voor zijn vriendin, kinderen en donorkinderen die het geluk hebben elkaar en hem gevonden te hebben.”