Steeds vaker nemen donorkinderen zelf het initiatief om via sociale media intensief op zoek te gaan naar hun verwanten (donor of halfbroers/zussen) dan wel informatie over hun herkomst. Stichting Donorkind blijft uiteraard onverminderd het collectieve belang van donorkinderen dienen.
Gisteravond durfde Ulgina de Jong het aan een persoonlijke boodschap op video te delen om haar verder te helpen in haar zoektocht. Op dit moment (19 uur later) is het bericht al bijna 750 keer op Facebook gedeeld en 26.000 keer bekeken.
Maartje Meuwissen en Emi Stikkelman zijn halfzusjes en strijden ook voor de waarheid over hun afkomst. Nadat de kliniek wel bekend kon maken dat er een halfbroer is, maar deze verder niet kon achterhalen, zetten ook deze zusjes alle middelen in om hun halfbroer te vinden.
Dit is hun bericht van vorige week.
— OPROEP HALFBROER (GRAAG DELEN) —
Wij, (half)zusjes Maartje en Emi hebben gister bevestigd gekregen van de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB) dat we een halfbroer(tje) hebben van dezelfde donor! Alleen kunnen zij hem (telefonisch) niet bereiken waardoor we nog niet met elkaar in contact zijn. Hierbij dus een oproep: Ben of ken jij een man verwekt in Leiden (MC voor geboorteregeling/Kinderwens, nu Leiderdorp voorheen Kort Rapenburg 1 Leiden) en sta je geregistreerd als kind van donor 380? Je halfzusjes Maartje (juli ’85) en Emi (september ’84) willen graag met je in contact komen. Wij weten vrijwel zeker dat je ook uit de jaren 80 komt. Daarnaast weten we dat je staat ingeschreven bij SDKB en contact hebt gehad met de kliniek in Leiden op zoek naar je donor/broers/zussen. Als het goed is weet je dat jouw donor nummer 380 heeft en waarschijnlijk heb je ook zijn donorpaspoort (1960/22jr, student psychologie, blauwe ogen, blank, 1.80m donkerblond krullend haar, 0+ bloedgroep). Neem je contact op met SDKB en/of rechtstreeks met ons op [email protected]? Herken je je niet in dit profiel maar denk je donor 380 te zijn of een andere halfbroer/zus dan horen we je uiteraard ook graag!
Eerder al was het bericht van Joëlle de Boer (zie 25 september) en haar eigen Facebookpagina. Willemijn de Koning die een documentaire maakt met als titel “Vader Onbekend” (trailer).
En ook Ellis Houben van de website www.donorkind-opzoek.nl maakte al eens een filmpje dat zij op YouTube plaatste.
Groot succes was eerder dit jaar het spontane persbericht van enkele donorkinderen tijdens Vaderdag, dat enorme media-exposure opleverde, zoals bijvoorbeeld deze reportage over Eva Koopman bij Omroep Brabant en het studiogesprek met Monique Aarts.
Kortom; naast de collectieve bundeling van Stichting Donorkind laat menigeen zich ook gewoon als individu zien!