Lezing Prof. mr. dr. Britta van Beers ‘Het recht op een kind bestaat niet’

Op 8 Dec jl sprak Prof. mr. dr Britta van Beers de ‘Miek de Langen lezing’ uit, een jaarlijks terugkerende lezing opgedragen aan de Nederlandse jeugdrechtgeleerde Miek de Langen (1930-2019). Titel van de lezing was ‘Het recht op een kind bestaat niet’, met als onderwerp de rechten van het kind in het Nederlandse beleid ten aanzien van de internationale adoptie- en voortplantingsmarkt.

In de lezing gaat Prof. Beers in op de mate van -en het gebrek hieraan- waarborging van de rechten en waardigheid van kinderen in het Nederlandse beleid ten aanzien van de internationale baby-industrie, waarbij zij zich gericht heeft op drie segmenten van deze wereldwijde industrie: de adoptiemarkt, de markt in zaad- en eicellen en de draagmoedermarkt.

De lezing is terug te lezen (Prof. mr. dr. B.C. van Beers, ‘‘Het recht op een kind bestaat niet’’, Tijdschrift voor Jeugdrecht 2024-1-2, p. 39-48) en via youtube te bekijken. In aflevering 81 van Donorkindpodcast ‘De Kwak Kwaakt’ was Prof. van Beers te gast, luister de aflevering hier terug.