Netflix documentaire ‘The man with 1000 kids’ en oproep gespreksgroepen voor ouders van kinderen van Massadonoren

In April 2023 heeft de rechtbank Den Haag de eis toegewezen van Stichting Donorkind en een moeder om een donor een verbod op te leggen op donaties aan nieuwe wensouders.

The man with 1000 kids is de documentaire op Netflix over massadonor Jonathan M. Stichting Donorkind heeft al jaren contact met moeders die met hem een kind hebben en met moeders die een kind hebben van andere massadonoren. Dat kan natuurlijk vragen oproepen bij mensen die de documentaire zien. Stichting Donorkind is de enige partij geweest die ook daadwerkelijk hulp hebben geboden aan de getroffen moeders door met één van hen samen een rechtszaak aan te spannen om te zorgen dat hij zich niet meer mag aanbieden als spermadonor.

Als je zelf vermoed dat je een kind hebt met deze man  (of een andere massadonor) en in contact wil komen met andere moeders kan Stichting Donorkind je helpen om in contact met hen te komen. Reacties en vragen aan de makers kan via [email protected]

Het kan natuurlijk ook zijn dat je vooral in gesprek wil. Stichting Donorkind heeft een netwerk van ervaringsdeskundige hulpverleners die zelf donorkind zijn en ervaring hebben met donorkinderen uit grote groepen halfbroers/-zussen (of zelf onderdeel zijn van zo’n groep). Je kan via deze link de hulpverleners bekijken en zelf contact opnemen voor een afspraak (helaas krijgt Stichting Donorkind geen subsidie, de professionals moet dus hun eigen tarief rekenen).

Medewerkers van Stichting Donorkind hebben in de researchfase een bijdrage geleverd aan aan deze documentaire. Hier is geen compensatie voor gevraagd of ontvangen. Stichting Donorkind verder ook geen enkel financieel belang bij deze documentaire serie.

** Gespreksgroep voor Ouders van kinderen van Massadonoren**

Heb jij een kind gekregen met een massadonor (25+ nakomelingen)? Maak je je zorgen over wat dit voor je kind betekent. Hoe je hier met je kind en met de buitenwereld over kan praten?

Op 7 september 2024 organiseert Stichting Donorkind een gespreksgroep speciaal voor ouders van kinderen met een massadonor. Tijdens deze gespreksgroep is er ruimte om je verhaal te delen, je vragen en zorgen te uiten en steun te vinden bij anderen die dezelfde ervaring hebben. De gespreksgroep wordt geleid door ervaringsdeskundige professionals (die zelf donorkind zijn of zelf meer dan 25 halfbroers/-zussen hebben).

We zijn voornemens om op verschillende plekken in het land een gespreksgroep te organiseren, zodat de reistijd hopelijk beperkt blijft.

Meld je aan via [email protected]

Vermeld je woonplaats bij de aanmelding, leeftijd van je kind en de naam van de donor als je die weet of bij welke kliniek je bent geweest, zodat we hiermee rekening kunnen houden in de samenstelling van de gespreksgroepen en die organiseren in de juiste regio’s.

Let op:

Aan deelname is een eigen bijdrage van €50,- verbonden. Stichting Donorkind krijgt namelijk geen subsidie of vergoeding vanuit overheid of fondsen.

Hartelijke groet,
Stichting Donorkind