OPROEP! HELP LEX OM LOTTE TE ERKENNEN

Soms ontmoeten donorvader en donorkind elkaar en groeit er een diepe band. En heel af en toe kiezen donorvader en donorkind ervoor erkenning te vragen voor hun ouder-kindrelatie.
Dat laatste is het geval bij Lex en Lotte. Lex is donor geweest, heeft drie kinderen samen met zijn vrouw, en heeft inmiddels twee donordochters gevonden. Lex wil zijn donordochters kunnen erkennen, zodat zijn vijf biologische dochters allemaal dezelfde rechten hebben.
Hoewel de overheid al in 2017 is geadviseerd om te regelen dat donorkinderen meer dan twee juridische ouders kunnen hebben, is dit nog steeds niet geregeld.
Met name volwassen donorkinderen van hetero ouders kunnen hierdoor niet hun donorvader erkennen zonder hun opvoedvader te ontkennen. Nog erger, zij moeten deze ontkenning regelen binnen 3 jaar nadat zij hebben gehoord dat zij donorkind zijn – óók wanneer zij hun biologische donorvader nog helemaal niet kennen en er dus geen reden lijkt te zijn om hun opvoedvader te ontkennen. Het is natuurlijk van de gekke dat je juist moet betalen door die trouw aan je opvoedvader!
Stichting Donorkind vindt dat geen enkel kind gedwongen zou moeten worden om te kiezen tussen ouders. Het zou niet nodig moeten zijn om de ene ouder te ontkennen om de andere te kunnen erkennen.
Maar zolang dit je als kind nog niet meer dan twee juridische ouders kunt hebben, vinden we dat donorkinderen niet zouden moeten betalen om erkend te kunnen worden door hun donorvader.
Help Lex en Lotte om hun ouder-kindrelatie te erkennen door te doneren, zodat ze deze juridische procedure kunnen betalen. Als het Lex lukt om Lotte te erkennen, zorgt dat voor jurisprudentie waardoor deze weg ook voor andere donorkinderen makkelijker wordt. Daarnaast benadrukt deze actie dat ouderschap voor donorkinderen beter geregeld moet worden – anno 2022 is het hebben van meerdere ouders immers allang geen uitzondering meer!

Geef een reactie