Boeklancering “Verborgen Verbonden” door Derk Eimers

Verborgen Verbonden portretteert ruim twintig anonieme spermadonors uit de vorige eeuw. Het boek informeert, fascineert, shockeert, intrigeert en emotioneert. Naast deze portretten is een beknopte geschiedenis van zaaddonatie in Nederland beschreven en zijn uitkomsten en duiding van een enquête onder donors opgenomen. Met dit boek geeft Derk een stem aan donors die jarenlang verborgen zijn gebleven. Sommige willen anoniem blijven. Anderen kiezen er nu voor om bekendheid aan hun donorschap te geven. Daarnaast wenst hij van de ‘donorcodes’ echte mensen te maken. Mannen die ook gewoon hun gezin, werk, gevoelens en meningen hebben. Mannen die ooit de keus voor zaaddonatie hebben gemaakt en nu vertellen over hoe ze dat destijds beleefden en wat het nu voor hen betekent. De geportretteerde donors zijn tussen de 48 en 88 jaar.

Op maandag 22 mei overhandigt Derk het eerste exemplaar aan journalist, programmamaker en auteur van meerdere interviewboeken Frénk van der Linden tijdens een symposium. In dit symposium “Anonieme spermadonors; vanuit schaduw in ’t l(z)icht” staat het thema centraal dat steeds meer anonieme donors bekend raken. Niet alleen omdat ze daar zelf voor kiezen door zich in te schrijven bij DNA-databanken, maar ook dat ze kunnen worden ‘opgespoord’ via diezelfde databanken en stamboomonderzoek. Meer informatie via www.verborgenverbonden.nl

Derk Eimers (1965) doneerde zelf van 1994 tot 2000 en weet dat er zeven donorkinderen van hem zijn. Hij werkt(e) als freelance journalist, tekstschrijver en presentator. Samen met zijn partner schreef hij ook Gelukkig Hoogsensitief (2021).