Gespreksgroepen voor ouders van kind(eren) van massadonor

Op Netflix staat momenteel de documentaire The man with 1.000 kids wereldwijd in de toplijsten. De docu gaat over een Nederlandse massadonor, die in april 2023 door de rechter een doneerverbod opgelegd heeft gekregen, nadat een moeder en Stichting Donorkind deze zaak aanhangig hebben gemaakt.

Als je vermoedt dat je een kind hebt met deze man of een andere massadonor en in contact wil komen met andere moeders kan Stichting Donorkind je helpen.

Reacties en vragen aan de makers van de documentaire kun je sturen naar [email protected].*

Gespreksgroepen

Naar aanleiding van de documentaire organiseert Stichting Donorkind gespreksgroepen voor ouders van kinderen van een massadonor. Heb jij een kind gekregen met een massadonor (25+ nakomelingen)? Maak je je zorgen over wat dit voor je kind betekent en hoe je hier met je kind en met de buitenwereld over kan praten?

Op 7 september 2024 organiseert Stichting Donorkind een gespreksgroep speciaal voor ouders van kinderen met een massadonor. Tijdens deze gespreksgroep is er ruimte om je verhaal te delen, je vragen en zorgen te uiten en steun te vinden bij anderen die dezelfde ervaring hebben. De gespreksgroep wordt geleid door ervaringsdeskundige professionals. Deze professionals zijn zelf donorkind (soms ook van een massadonor met meer dan 25 kinderen).

We zijn voornemens om op verschillende plekken in het land een gespreksgroep te organiseren, zodat de reistijd hopelijk beperkt blijft.

Meld je aan via [email protected]. Vermeld in de mail je woonplaats bij de aanmelding, leeftijd van je kind en de naam van de donor als je die weet of bij welke kliniek je bent geweest, zodat we hiermee rekening kunnen houden in de samenstelling van de gespreksgroepen en die organiseren in de juiste regio’s.

Deelname aan een gespreksgroep op 7 september kost €50. Stichting Donorkind krijgt geen subsidie.

Individuele ondersteuning

Je kunt ook individueel in gesprek. Stichting Donorkind heeft een netwerk van ervaringsdeskundige hulpverleners die zelf donorkind zijn en ervaring hebben met donorkinderen uit grote groepen halfbroers/-zussen (of zelf onderdeel zijn van zo’n groep). Je kan via deze link de hulpverleners bekijken en zelf contact opnemen voor een afspraak. Helaas krijgt Stichting Donorkind geen subsidie, de professionals moet dus hun eigen tarief rekenen.

* Medewerkers van Stichting Donorkind hebben in de researchfase een bijdrage geleverd aan aan deze documentaire. Hier is geen compensatie voor gevraagd of ontvangen. Stichting Donorkind heeft verder ook geen enkel financieel belang bij deze documentaire serie.

 

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.