Ontmoetingsdagen in het nieuwe jaar

De afgelopen maanden zijn er verschillende ontmoetingsdagen voor donorkinderen en voor donoren georganiseerd. Ontmoetingsdagen zijn altijd bijzondere middagen. Soms is het voor het eerst dat iemand open kan praten over zijn of haar verwekkingswijze en voor het eerst erkenning krijgt voor de daarbij horen de gevoelens. Naast het delen van ervaringen en de herkenning die dat biedt zijn de ontmoetingsdagen ook goede momenten om eens dieper op bepaalde vragen door te praten, elkaar eindelijk eens te ontmoeten na vaker contact te hebben gehad via onze geheime groep of juist deel uit te maken van ons netwerk terwijl je zelf geen facebook hebt. De ontmoetingsdagen waar ook donoren welkom zijn bieden daarbij ook de kans om eens meer te horen over hun ervaringen en een reality-check voor de ‘verhalen’ over donoren in de media of van klinieken.

Naast de algemene ontmoetingsdagen voor donorkinderen van alle klinieken (al dan niet met donoren) zijn er ook steeds vaker ontmoetingsdagen die worden georganiseerd door en voor donorkinderen van een specifieke kliniek. Dat is ontzettend belangrijk omdat verschillende klinieken zo ontzettend veel van werkwijze en opvatting verschillen. En het boeit alle aanwezigen natuurlijk nog meer. Het is een stuk geschiedenis wat je deelt.

De afgelopen ontmoetingsdagen in november van de groep rond de kliniek van Kremer (Groningen) en de groep rond de kliniek van Waalwijk van Doorn (Oosterbeek) waren ook wederom een succes.

Stichting Donorkind helpt ook graag om een ontmoetingsdag te organiseren wanneer daar vraag naar is en kan ook helpen door bijvoorbeeld te helpen om de gesprekken te leiden of achtergrondinformatie te bieden. Als je een ontmoetingsdag wil organiseren neem dan zeker contact met ons op via [email protected]

In het nieuwe jaar zullen we op 14 januari starten met een ontmoetingsdag voor mensen uit de klinieken van Levie en Swaab. Voor algemene ontmoetingsdagen in Utrecht en Amsterdam worden nog datums gepland. Hou onze facebookpagina en de website dus in de gaten voor de datums en locaties. Inschrijven voor een aangekondigde ontmoetingsdag kan altijd via [email protected]