Canadese Donor Conceived Bewustwordingscampagne

Wat gebeurt als je er achter komt dat je kind bij de geboorte verwisseld was? Zou je dan niet alles doen om het te gaan zoeken om het bij jou te hebben? En nu omgekeerd. Wat als je er als kind achter komt dat één van je ouders verwisseld werd? En dit niet per ongeluk maar expres. 

Of wat als je de helft van jouw identiteit niet weet? Of je, per ongeluk, met je broer of zus trouwde – omdat je niet wist dat je broers en zussen had? Of je eigen medische geschiedenis niet bekend was?

Met deze treffende vragen (geplaatst als foto’s op social media) is een campagne begonnen in Canada om de rechten van donorkinderen in dit land te versterken.

De vragen zijn bedoeld om ‘gewone’ mensen aan het denken te zetten over de gevolgen van anoniem sperma of eiceldonatie.

Anonieme donatie is nog steeds toegestaan in Canada. Er is geen maximaal aantal kinderen die van één donor verwekt kunnen zijn, en donorgegevens zijn vaak vernietigd, zoekgeraakt of gewoon niet beschikbaar. Nog veel werk te doen, dus! De Canadese regering overweegt nu een wetswijziging en daarom is aandacht voor de rechten van donorkinderen nu extra belangrijk.

De beelden van de Donor Conceived Alliance of Canada zijn hier te vinden. Graag downloaden en delen met je vrienden!