De Kwak Kwaakt en andere luistertips

Sinds kort is er een heuse donorkindpodcast: De Kwak Kwaakt! In deze podcast bespreken donorkinderen Ester de Lau en Eefje Habets alles wat met donorkind zijn te maken heeft. Zo hebben ze het samen met familiedetective Els Leijs over hoe je het beste familie kunt zoeken met je eigen DNA (aflevering 3), lopen ze met onze eigen voorzitter Ties van der Meer de geschiedenis van Stichting Donorkind door (aflevering 4), en spreken ze met het oudste donorkind dat tot nu toe bekend is. Klik om te luisteren direct naar jouw favoriete podcast-platform: Spotify, Soundcloud of Itunes

Ester en Eefje hebben inmiddels ook met Gijs Groenteman om de tafel gezeten. Dit gesprek is te horen in de 53ste aflevering van ‘Met Groenteman in de kast’. Ze hebben het onder andere over hoe ze erachter zijn gekomen dat ze donorkind zijn, over hun zoektochten, en over of ze dankbaar (moeten) zijn voor hun bestaan. Ook hebben ze Gijs een MyHeritage-testje cadeau gedaan, want, zo leggen ze uit: hoe meer mensen een test doen, hoe sneller donorkinderen hun donorvaders kunnen vinden.

Productie, apparatuur en publicatie brengen wel kosten met zich mee en vrijwilliger Ivo van Halen  heeft hier een actie opgezet waar je jouw steentje bij kunt dragen.

Voor de podcastliefhebbers die niet uitgeluisterd raken zijn er ook nog andere podcasts die gaan over donorconceptie. ‘The Immaculate Deception’ is een Engelstalige podcast over de wanpraktijken van Karbaat; ‘You Look Like Me’ is een andere Engelstalige podcast waarin journalist en donorkind Louise McLoughlin de luisteraar meeneemt in de zoektocht naar haar identiteit en naar haar donorvader; in seizoen 1 van het Engelstalige ‘Sick’ gaat het over de fertiliteitsarts Donald Cline uit de Amerikaanse staat Indiana, die net als Karbaat ook zijn eigen sperma gebruikte om zijn patiënten te insemineren.

Mocht Engels niet je ding zijn: Ester en Eefje hintten in de zesde aflevering van De Kwak Kwaakt dat iemand om podcast-advies had gevraagd omdat diegene ook een (donorkind)podcast wilde beginnen. Stay tuned!