Driedelige documentaire, ‘Het zaad vankarbaat’, maak veel los onder donorkinderen en donoren

Driedelige documentaire, ‘Het zaad van karbaat’, maak veel los onder donorkinderen en donoren

Afgelopen maart was de driedelige documentaire ‘Het zaad van karbaat’ te zien op NPO2. Deze documentaire heeft veel los gemaakt onder een hoop donorkinderen en donoren waar onze stichting contact mee heeft. Ook heeft deze documentaire voor een hoop nieuwe leden van onze geheime Facebookgroep gezorgd en veel vragen via de mail van donorkinderen, donoren en wensouders.

Het was voor veel mensen een pittige documentaire die ook best confronterend binnen kan komen, maar ook heerst er opluchting dat het hele verhaal nu naar buiten is.  Het is goed om te zien dat er in onze groep ruimte is voor alle emoties en dat mensen op een respectvolle manier met elkaar in gesprek gaan over dit beladen onderwerp.

Dankzij deze documentaire komen er steeds meer misstanden aan het licht. Het draagt hopelijk bij een betere wetgeving op het gebied van donorconceptie en aan meer openheid over dit onderwerp.

De stichting wil iedereen die mee heeft gewerkt heel erg bedanken voor hun openheid en deelname aan deze documentaire. Voor wie de serie nog wil zien is deze terug te kijken op NPO Start.

Inmiddels hebben zenders in Duitsland, België, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Israël, Nieuw-Zeeland en Spanje de serie of de rechten gekocht. Zo gaat het zaad van Karbaat (nogmaals?) de wereld over.