Indrukwekkend resultaten in de eerste 6 maanden van de Donor Detectives

Donor Detectives NL/BE is opgericht en wordt gerund door ervaringsdeskundigen. Zij ondersteunen mensen die geboren zijn vanuit (anonieme) zaad en/of eiceldonatie, omdat zij van mening zijn dat iedereen recht heeft op zijn of haar ontstaansgeschiedenis en de mogelijkheid een band op te bouwen met je biologische familie. Dit doen ze nu een half jaar.

Op 16 mei werd de Stichting Donor Detectives officieel opgericht. In hun eerste 6 maanden hebben ze zeer indrukwekkende resultaten geboekt. Ze hebben hun eigen besloten Facebook groep, met 200 donorkinderen die actief zoeken naar hun donor of halfbroers/zussen en elkaar hierbij helpen. Deze 200 mensen hebben zich ingeschreven voor FTDNA. Een DNA test kost ongeveer 55 euro wanneer je hem via de Facebook van de Donor Detectives of onze stichting aanvraagt.

Er zijn ongeveer 120 matches gemaakt tussen halfbroers en halfzussen. Ook zijn er 20 donorkinderen aan hun donorvader gekoppeld. Daarnaast hebben 6 donorkinderen hun donorvader gevonden via hun DNA uitslag en stamboom onderzoek. Dit houdt in dat ze bijvoorbeeld een match hadden met een nicht of een oom en op basis van de stamboom van deze persoon hun donor vonden.

Wat ook erg mooi is, is dat 25 donoren zich gemeld hebben bij de DD. Deze mensen vinden ook dat kinderen recht hebben om te weten van wie ze afstammen.

Neem ook is een kijkje op de website van de Donor Detectives