Zelf op zoek naar je donor en halfbroers/halfzussen via FTDNA

Veel donorkinderen willen meer weten over hun afkomst. Wie is mijn donor? Wat voor man is hij? Heb ik halfbroers of halfzussen en lijken ze op mij?

Een hele logische vraag. Het is heel natuurlijk om dit te willen weten als donorkind. Ook als je al een vader hebt. Niet omdat jij je vader die goed genoeg vindt, of niet van hem houdt, maar omdat je de puzzel over je afkomst compleet wilt hebben.

Tot begin dit jaar was de enige mogelijkheid om dit te doen het FIOM. FIOM is de organisatie die de Nederlandse KID-DNA Databank beheert. Voor 250 euro kan jij je daarin laten opnemen en als ze dan een match vinden met een donor of een halfje van hetzelfde geslacht dan organiseren ze een ontmoeting.

Extra zoek mogelijkheid

Er is nu een extra mogelijkheid. Je kunt je inschrijven voor de databank van Familyfinder. Daar kun je voor $ 69 de familyfinder test bestellen en je oplaten nemen in hun database. Als je lid bent van de facebookgroep van Stichting donorkind krijg je ook nog een leuke korting.

De voordelen

Heel veel Nederlandse donorkinderen hebben zich dit jaar ingeschreven en ook een aantal donoren staan er inmiddels in.
Waarom is het een goed idee om je als donorkind in te schrijven voor deze database:

  • Het is een goedkope optie

Bij FTDNA ben je max 100 euro kwijt en kun je ook nog korting krijgen als je lid bent van de geheime(niemand ziet dat je lid bent) Facebook groep van Stichting Donorkind.

  • FTDNA is snel

Tussen het moment van bestellen en het krijgen van je uitslag zit maximaal drie maanden en vaak minder afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar

  • Jij hebt ziet iedereen die je matcht in de database

Bij FTDNA zie je een hele hoop matches. Dit kan dichtbij zijn maar ook ver weg. De meeste heel kleine matches (neven en nichten 5+ generaties weg), maar ook  halfbroers,  halfzussen of een donor.

  • FTDNA kan mannen aan vrouwen matchen.

Met de techniek die FTDNA gebruikt is het mogelijk om mannen en vrouwen aan elkaar te matchen.

  • Ook zonder hele hoge match kun jij je donor vinden

Het komt ook voor dat je alleen maar een verre nicht match, vaak zijn mensen in de FTDNA database geïnteresseerd in afkomst, vele hebben hun hele stamboom uitgewerkt, en helpen je graag zoeken. Daarnaast kun je ook hulp krijgen van de Donor detectives.

FTDNA is een heel goed alternatief om zelf op zoek te gaan naar je donor of halfbroers/zussen. Naast de mogelijkheid om zelf iemand te vinden help je ook andere in hun zoektocht. Jouw DNA kan net de ontbrekende schakel zijn! Dus schrijf je in!

Wat kun je nog meer doen?

Daarnaast is het goed om lid te worden van onze Facebook groep. Daar zitten meer dan 500 donorkinderen en donoren die je graag helpen en waar je ervaringen mee kunt uitwisselen. Wil je nog meer hulp bij je zoektocht, neem dan is een kijkje bij de Donor Detectives. Zij hebben ook een hoop info over Actief zoeken met DNA.

Post Tags :