Lancering Landelijk Informatiepunt Donorconceptie (LIDC)

In 2016 heeft Stichting Donorkind samen met Defence for Children gezorgd dat er kritische Kamervragen werden gesteld over de misstanden bij klinieken. De jaren hierna kwam ook de bijdrage van de toen nog aparte stichting Donor Detectives bij. Minister Schippers heeft voordat huidig demissionair minister De Jonge aantrad een ‘actieplan donorkind’ opgezet waar een structureel overleg uit voort is gekomen tussen verschillende maatschappelijke partijen die zich bezig houden met donorconceptie of gezinnen met donorkinderen.

Na vier jaar overleg is er een breed gedragen website waar donorkinderen, donoren en (wens)ouders betrouwbare informatie kunnen vinden. Of het nu gaat over het starten van een gezin, hoe je als ouder alsnog open en eerlijk kunt zijn naar je kind(eren), hoe je je als donor bekend kan maken of waar je terecht kunt als donorkind; we werken er aan om dit op deze website vindbaar te maken.

Hier kun je het symposium ter lancering van het informatiepunt terugkijken.

Vanuit Stichting Donorkind nodigen wij vooral ons netwerk van donorkinderen en donoren uit om mogelijke verbeteringen van deze site door te geven.