Veelgestelde vragen over FTDNA

Steeds meer donorkinderen en donoren schrijven zich in voor FTDNA (Family Tree DNA). Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen:

Waar vind ik mijn batchnummer en verwachte uitslag datum.

FTDNA awaitingresults voorbeeld

 

 

Log in op FTDNA. Klik op “Awaiting results” hier vind jij je batchnummer en je verwachten uitslag datum. Het kan voorkomen dat twee dagen nadat je batchnummer bekend is geworden je verwachten uitslag datum een weekje later wordt. De batch is dan heel groot en je wordt dan 1 batch verder gezet.

Hoe lang blijft “received by lab” op pending staan nadat ik de kit heb teruggestuurd naar FTDNA?

Meestal duurt dit twee a drie weken. De status wordt pas aangepast, wanneer je een batchnummer toegekend hebt gekregen. Dit gebeurt doorgaans op maandag of dinsdag.

Mijn teruggestuurde FTDNA test ligt al een tijdje in het postcentrum in Houston. Wat is er aan de hand?

Niets, de volgende update die je krijgt is een mail van FTDNA dat ze jouw pakketjes hebben ontvangen.

Mijn verwachte uitslag datum is twee weken later geworden, hoe kan dit?

Bij FTDNA zijn ze vaak eerder dan de verwachte uitslag datum, maar soms wordt het uitgesteld. Dit komt voor bij grote drukte, zomervakantie of onvoorziene zaken zoals een orkaan.

Hoe komt ik aan een kortingscode?

Voor Nederlandse donorkinderen en donoren is er een kortingscode beschikbaar. Deze kun je krijgen via de besloten Facebook pagina van Stichting Donorkind.

Wat voor postzegel moet ik op het pakketje doen

Een internationale zegel

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn matches maternal of paternal worden aangemerkt?

Door in de Family Tree je moeder te koppelen, krijgen de matches waar zeker van is dat ze aan haar kant zitten een rood poppetje. Het is dus aan te raden om je moeders DNA ook op te sturen, dit maakt jouw zoektocht makkelijker.

Wil je meer weten over zoeken via FTDNA?, daarnaast kan je voor meer vragen en antwoorden over DNA testen terecht bij de Donor Detectives

Post Tags :