Het verhaal van een donorkind, deel 3

Kun je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Karlijn en ben in november 30 jaar geworden. Ik werk als gastouder en daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn.

Hoe was je gezinssituatie als kind?
Mijn moeder was bewust alleenstaand maar ze woonde wel samen met haar zus. Mijn tante heeft tot mijn 16e bij ons in huis gewoond. Dit was helaas voor mij niet zo’n leuke tijd. Gelukkig had/heb ik een fantastisch zusje van 2.5 jaar jonger waar ik het heel goed mee kan vinden! Mijn moeder heeft nooit een partner gehad.

Hoe lang weet je al dat je donorkind bent?
Zo lang als dat ik me kan herinneren weten mijn zusje en ik dat we donorkind zijn. We zijn trouwens (voor zover wij weten) van dezelfde donor. Ik herinner me dat ik bij de kleuters al aan iedereen uitlegde dat ‘mijn mama de zaadjes in het ziekenhuis had gehaald’.

Uit welke kliniek kom je?
Ik ben geboren in het Diaconessen in Arnhem en mijn zusje in het Elisabeth gasthuis, maar beide bestaan nu niet meer. Het is nu het Rijnstate.

Wat was je reden om lid te worden van de besloten facebook groep voor donorkinderen en wat heeft dit je opgeleverd?
Ik ben zelf op dit moment 28 weken zwanger dmv van KID. Dit heeft me toch wel weer opnieuw aan het denken gezet. Eerder heb ik al meerdere pogingen gedaan om halfjes en de donor te vinden maar nooit met succes. Toen heeft het lang in de ijskast gestaan en nu werd ik toch opnieuw weer nieuwsgierig. Het bleek ook toen ik mijn zoektocht  nieuw leven inblies, dat er nu nog weer zo veel meer mogelijkheden zijn en paden vallen te bewandelen dan dat er waren tijdens mijn laatste  zoektocht. Het is fijn om mett gelijkgestemde te praten en anderen zoektochten te volgen.

Wat vind je van het feit dat je een donorkind bent?
Ik weet niet beter dus ik vind dat lastig te beantwoorden. Ik vind het wel jammer dat ik niks weet van mijn vader en zijn kant van de familie. Ik lijk in veel dingen niet op mijn moeder en dan blijf je wel met die vragen en lege plekken zitten.

Hoe staat/staan je ouder(s) hierin? 
Mijn moeder is alleen maar blij dat ze zo alsnog kinderen heeft kunnen krijgen.

Waarom ben je “op zoek gegaan” naar half broers/zussen of de donor?
Al redelijk jong was ik erg benieuwd naar wie mijn vader is. Zoals ik al zei lijk ik niet echt op mijn moeder, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Ik ben benieuwd wat ik van mijn vader heb en of halfjes misschien ook deze kenmerken hebben.

Heb je al matches?
Nee, helaas nog niet.

In welke databanken sta jij?
Al jaren sta ik in de databank van FIOM en ik heb eind vorig jaar mijn dnakit opgestuurd naar de ftdatabank. Van die laatste heb ik nog geen uitslag, dus wie weet wat dat nog gaat brengen 😉

Is er nog iets dat je wilt toevoegen?
Ondanks dat ook ik heb gekozen voor KID om mijn kinderwens uit te laten komen, ben ik heel erg blij dat het tegenwoordig allemaal wel iets anders in elkaar zit dan 30 jaar geleden. Ik ben blij dat mijn zoontje straks wel iets weet over zijn vader en uiteindelijk hem zelfs kan ontmoeten. Ook zijn halfjes zullen veel makkelijker te vinden zijn. Ik denk niet dat ik voor deze weg had gekozen als de donoren nog steeds geheel anoniem zouden zijn.
Ik hoop dan ook dat er de komende tijd steeds meer donoren van voor 2004 zich zullen melden, zodat al die donorkinderen die opzoek zijn naar dat puzzelstukje, ook hun puzzel compleet kunnen maken!